Efstur, een ijslander ruin, had al sinds ik hem kende de gewoonte om zijn neus regelmatig aan zijn voorbenen te schuren. Vooral na het rijden of ander werk. Maar de klachten begonnen pas echt toen hij twee en een half jaar geleden zich een keer met een flinke ruk lostrok waardoor de sluiting van zijn halster afbrak. Hierdoor heeft hij een flinke klap achter zijn oren, op zijn eerste twee halswervels opgelopen. Daarna werd in het voorjaar het geproest, geschud en de onrust steeds erger.
Als cranio sacraal therapeut weet ik hoe goed cranio sacraal therapie kan helpen bij deze klachten, maar zelf mijn eigen paard behandelen vind ik moeilijk. Je staat toch te dicht bij. Daarom was ik blij toen Joey bereid was om hem te komen behandelen. De eerste keer reageerde hij heftig. Hij is geen paard dat zich makkelijk overgeeft aan nieuwe dingen en ik denk dat hij, wat er in zijn lijf gebeurde, raar en eng vond. Maar de tweede keer was het minder vreemd en ontspande hij al makkelijker, begon zelfs ervan te genieten. De rust die Joey uitstraalde hielp daar zeker bij. Na 5 behandelingen was het geschud en geproest sterk verminderd en zat hij beter, meer ontspannen in zijn lijf. Misschien dat we dit voorjaar nog een paar behandelingen nodig hebben maar ik ben ervan overtuigd dat de klachten sterk verminderd zullen zijn.