Afgelopen maart 2015 kocht ik mijn 7 jarige Friese ruin Jelle. Lief paard met enorm veel stress bleek na een paar weken. Voor de kar gewerkt met waarschijnlijk veel druk. Ik kende Joey al en mijn gevoel zei me dat ik haar moest vragen om Jelle te behandelen. Joey stond meteen voor ons klaar. Jelle bleek veel spanning achter de oren te hebben en ook in z’n achterhand stroomde het niet door.
Met verbazing kijk ik elke keer hoe Joey een paard behandelt. Zo liefdevol, zo integer en zelfs mijn supernerveuze Jelle kwam iets tot rust. Joey merkte meteen op dat ze de kleur van Jelle niet goed vond, hij moest pikzwart zijn en had in haar ogen te veel rood in z’n vacht. Dus ook de voeding werd op haar advies aangepast. In de eerste maanden heeft Jelle een paar behandelingen gehad van Joey en hij knapte zienderogen op, zowel mentaal als fysiek. Het verschil is heel goed te zien en dat in slechts een paar maanden.
Joey leert mij goed kijken naar mijn paard en onlangs zag ik dat Jelle’s ogen niet symmetrisch stonden en z’n uitdrukking niet goed was. Zonder er lang over na te denken belde ik meteen Joey en de volgende dag kwam ze al. Ja, hij had last van druk achter z’n oren, mogelijk gehangen zonder dat ik het wist en meteen na de behandeling van Joey knapte hij op en had hij weer de vertrouwde zachte uitdrukking in z’n ogen.
Ik ben heel blij met de deskundigheid van Joey, heb het volste vertrouwen in haar en zie dat haar werk effect heeft voor mijn paard. En trouwens ook op mij, ze corrigeert me op een heel subtiele manier en leert me nog beter te voelen en mijn paard respectvol te behandelen. Het leuke van Joey is dat ze zich blijft ontwikkelen. Onlangs mocht ik haar Trust Technique competenties ervaren. Interessant!
Dank Joey voor je zorgvuldigheid, wijsheid, integriteit en liefde voor paarden!