Ik had al een tijdje het gevoel dat mijn 20 jarige ruin Nestor niet lekker in zijn vel zat, maar wat precies het probleem was, was moeilijk te achter halen. Hij was futloos en had een doffe blik in zijn ogen. De buitenritjes die wij altijd maakten leken eindeloos te duren in plaats van de vlotte die we hadden.
Na alle denkbare dierenartsonderzoeken waar niets uit kwam, ben ik het in een andere hoek gaan zoeken. Ik ben bij hem in de stal gaan zitten en ben naar hem gaan kijken. Toen zag ik pas dat hij altijd in het donkerste hoekje van de stal ging staan, buiten met wat toegeknepen ogen, geen reactie op prikkels van buitenaf. En nu komt het: doordat ik zo bij hem zat en me zo concentreerde op hem, kreeg ik een verschrikkelijke hoofdpijn en toen viel alles op zijn plek. Hij had hoofdpijn, maar waarvan? Omdat Nestor wat luchtzuigt was ik hem gaan voeren met een slowfeeder, dacht dat hij door kleinere hapjes beter moest gaan kauwen en minder tijd voor hem om aan luchtzuigen te denken. Ik ben gaan googelen en in contact gekomen met een andere therapeute en die bevestigde mij dat er meer paarden waren die problemen kregen door het eten uit de slowfeeder. Ben meteen gestopt en na vijf weken begon hij op te knappen. Vervolgens heeft Joey hem vier keer behandeld. Bleek dat Nestor ooit een halstrauma had gehad en dit werd d.m.v de slowfeeder getriggerd met als gevolg migraine.
Door de behandelingen die Joey hem heeft gegeven heb ik weer een topfit 20 jarig paard, waar ik zelfs weer wedstrijden mee start. Zo mooi om te zien dat hij weer plezier heeft in het paardenleven en de wedstrijden en de buitenritten met een hele gelukkige baas op zijn rug. En dan te bedenken dat ik hem bijna had laten inslapen!