Nieuw in Nederland: Trust Technique™
De Trust Technique is een manier om een omgeving te creëren waar mentale activiteit wordt verlaagd. Door de geest tot rust te brengen ontstaat er ruimte om naar je dier te luisteren en een diepere vertrouwensband te scheppen. In deze diepe ontspanning ontstaat de mogelijkheid voor het dier om geestelijk trauma en/of fysieke pijn los te laten. Deze techniek werkt met alle dieren, met je kat, hond of paard, zelfs met wilde dieren. Want het mooie is dat je elkaar niet hoeft aan te raken. Daarom is het zo geschikt voor dieren met gedragsproblemen, omdat je op een veilige manier kunt werken.

De Trust Technique is gemakkelijk te leren en is bruikbaar in allerlei situaties. Veel problemen met dieren ontstaan door een onrustige relatie met de eigenaar. Wanneer er weer rust en kalmte is lossen problemen zich vaak op.

Trust Technique

Trust Technique in Engeland. Foto James French

De Trust Technique erkent dat mensen en dieren emoties delen. Dit kan op drie manieren:

• Een eigenaar kan reageren op een getraumatiseerd dier.
• Een dier kan reageren op een mens dat trauma of stress ervaart.
• Mensen en dieren kunnen beide een trauma hebben ervaren en daardoor reageren ze op elkaar.

De kunst is om deze cirkel te doorbreken. Zodra een van beide kalm kan worden zal de ander daar ook op reageren. En dat is juist wat de Trust Technique doet. Tijdens een consult leer ik jou om deze techniek bij je dier toe te passen. Een Trust Technique sessie is ook op afstand mogelijk via Skype.

De Trust Technique werkt niet alleen voor mens-dier relaties maar ook voor mensen zelf. Onze besluitvorming wordt vaak beïnvloed door geconditioneerde reactiepatronen die in het verleden zijn ontstaan en waar we moeilijk van los kunnen komen. Deze patronen kunnen je in het dagelijks leven belemmeren in verschillende situaties, zoals relaties, werk of financiën. Door de Trust Technique in je dagelijks leven te gaan gebruiken wordt de spiraal van stress doorbroken en kun je besluiten vanuit rust gaan nemen. Door verlaging van denkactiviteit wordt de spiraal van stress en angst doorbroken en vervangen door rust en vertrouwen.

De Trust Technique is door James French ontwikkeld. Lees hier meer over James en de Trust Technique. Je kunt je aanmelden om de inleidende video’s en uitleg van de Trust Technique te zien. Dit is zeker de moeite waard, vooral als je een consult wil afspreken. Het geeft je de mogelijkheid om alvast wat te oefenen met je dier en je haalt daardoor meer uit het consult. Hier is de link naar de introductie video’s.

James French (rechts) geeft les

James French (rechts) geeft les. Foto Joey Philips