Het verhaal van onze Caz (6 jarige Holsteiner ruin)
Het verhaal begint in het voorjaar van 2012. Caz loopt dan dagelijks 4 tot 6 uur in de wei. Ineens viel het ons op dat hij “lastig” wordt in het werk. In eerste instantie dachten wij dat het mogelijk aan het bit kon liggen. Wellicht toch te scherp. Caz was namelijk pas goed en wel gewend aan het zadel en een ruiter. Hij was pas 6 jaar en als onbeleerde 5 jarige bij ons gekomen.

Het zwaaien met zijn hoofd tijdens de arbeid werd eigenlijk alleen maar erger. Zo erg dat veilig rijden onmogelijk werd. Ook kwamen er zenuw achtige trekken bij evenals schuren met zijn neus langs van alles en nog wat.

Iedereen om ons heen concludeerde “pollenallergie“. Neusnetje gebruiken en het probleem zou zijn opgelost. Nou niet dus.

Vervolgens heel masker met UV beschermende laag aangeschaft. Want het kon natuurlijk ook licht allergie zijn. Alleen hield het schudden op stal niet op, dus ook een lichtallergie leek niet aan de orde.

Dierenarts heeft vervolgens bloed afgenomen, en wat bleek. Caz is non allergisch!

Ook oormijt kon tot de mogelijkheden behoren. Dierenarts er weer bijgehaald, maar geen oormijt gevonden.

Toen via een kennis het adres gekregen van een paranormaal iemand die via de telefoon al kon zeggen wat Caz mankeerde. Hij langs geweest, en aan Caz zijn oor getrokken. Het probleem zou volgens hem nu over moeten zijn. Helaas, geen enkele verbetering.
Een goede paardentandarts laten komen die Caz uitvoerig heeft behandeld. Maar ook geen effect mbt hoofdschudden.(Caz had eigenlijk een heel mooi gebit)

Dierenarts met specialisatie rug en hals erbij gehaald. Deze wilde Caz wel een tijdje opnemen ter revalidatie, maar geen garantie. Met gericht training zou Caz wel een kans maken was zijn inschatting.

Na dit laatste bezoek hebben we zelf een deel van de grondtraining ter hand genomen en Caz Cranio sacraal laten behandelen (red. andere therapeut dan Joey). Dit gaf wel verbetering en de klachten namen tot 90% af.

De gehele winter zijn we eigenlijk redelijk klachten vrij doorgekomen. Alles ging goed tot het voorjaar waarna de klachten weer in alle hevigheid weer terug kwamen. Opnieuw andere dierenartsen en specialisten geraadpleegd en laten behandelen, met als adviezen van euthanaseren tot nog maar meer en door behandelen, ook al hadden die geen enkel effect.

Met in ons achterhoofd de wetenschap dat alleen cranio sacraal effect had gehad, kwamen we uit bij Joey Philips. Joey ging op haar eigen specifieke manier aan de slag en concludeerde mogelijke problemen op meerdere vlakken waaronder het voer. Verder kregen we druppels om de sinussen vrij te maken. Na de eerste behandeling was het eerste effect al duidelijk zichtbaar. Ook de druppels lieten gelijk hun effect zien. Caz werd rustiger, minder gestressed.

Joey is in totaal 4 keer geweest voor een behandeling en tot op de dag van vandaag is Caz geheel klachten vrij.

Wat ons het meest heeft geraakt gedurende de gehele periode is dat professionals het hoofdschudden totaal niet onderkenden en meenden dat er wel “doorheen” gereden kon worden. En ook specialisten die zonder onderzoek en het paard op afstand in de wei zagen lopen, concludeerden dat het neurologisch was en onbehandelbaar.

Deze post is ook beschikbaar in: Engels