Ik hou er zelf van als het zelfherstellende vermogen van het lichaam wordt aangesproken en als het ware het ‘zelf genezende geheugen’ weer ‘aan’ wordt gezet. De werkwijze van Joey geeft het paard daar de gelegenheid voor. Wat Joey uniek maakt in mijn ogen is dat zij de techniek van April Battles’ bodywork mooi samen heeft gebracht met het cranio werk.

Joey brengt eerst het paard weer in evenwicht in zijn eigen lijf en daarna word het cranio sacraal, oftewel het hersen ritme weer hersteld. Ik vind de werkwijze van Joey erg fijn. Zij neemt het paard serieus als individu en geeft het de tijd om alles te verwerken. Ze werkt rustig en neemt haar tijd liefdevol en met respect. Wanneer je je paard goed kent dan zie je beetje bij beetje verandering.

Omdat je blokkades open maakt komt er energie vrij en dan heeft het paard even tijd nodig om weer de juiste verbindingen te maken. Vandaar ook minimaal 24 uur rust na een behandeling.

Na de eerste behandeling kon ik duidelijk zien dat mijn beide paarden hun rug beter gingen dragen. Mijn merrie Nirvana doet niet meer haar oren in de nek wanneer ik met de singel aankom. Beide paarden zijn veel losser in de hals. Na de tweede behandeling van Nirvana waren haar traanogen weg die ze zo lang heeft gehad. Bij mijn ruin Clipper kan ik weer veel makkelijker aan zijn hoofd zitten. Zijn schoft komt er beter uit en zijn borst is breder aan het worden. Daarnaast doe ik ook de yoga oefeningen van April Battles om de paarden soepel te houden.