Articles

2212, 2018

Interview Lisanne der Nederlanden, headshaking Gifted, Paardenkrant december 2018

December 22nd, 2018|

In dit interview vertelt Lisanne der Nederlanden over de ups en downs die ze met haar paard Gifted heeft meegemaakt. Het begon met een operatie voor cornage, waarna het headshaken begon. De craniosacraal behandelingen hebben goed gewerkt. Ook hebben we de voeding aangepast. Download hier het artikel.

Interview met Lisanne der Nederlanden over craniosacraal behandeling Gifted

1208, 2017

10 ways to improve your relationship with your horse, Beth Gibbons

August 12th, 2017|

Dit artikel is in het Engels. Geschreven door paarden gedragsdeskundige Beth Gibbons
10 manieren om je relatie met je paard te verbeteren.

Niet verwonderlijk, op nummer 1 staat NIETS doen.
1. Do Nothing.
The emphasis is always on what you DO with your horse, but not on what you don’t do. Sometimes the key is quiet times spent together doing nothing at all.

Lees hier het hele artikel

1507, 2016

Uit liefde voor de Paarden, door Joey Philips

July 15th, 2016|

Artikel van Joey Philips in vakblad Dura, Jaargang 12, nr 42

Ik was zo’n kind dat vanaf de geboorte al helemaal paardengek was. Misschien ook niet zo vreemd als je een Boogschutter bent. Vanaf mijn vierde reed ik al pony en was ik wekelijks in de manege te vinden. Mijn juf van de lagere school werd er moedeloos van. Iedere keer dat we een vrije opdracht kregen tekende ik een paard. En als je me vroeg wat ik wilde worden dan was het steevast ‘dierenarts!’.
Lees hier verder

3103, 2015

10 nadelen van hoefijzers

March 31st, 2015|

10 nadelen van hoefijzers door Heleen Davies

Mijn paard was vroeger beslagen. Ik had geen idee waarom, mijn smid vertelde me niet waarom, en hij vertelde er ook niet bij dat hoefijzers niet goed zijn voor paarden. Achteraf gezien had ik gewild dat ik toen meer had geweten over de nadelen van hoefijzers en wat er nodig is om hoeven wèl gezond te houden. Heeft je paard ijzers? Vraag je dan eens af waarom het paard het enige dier is dat niet op zijn eigen voeten kan lopen. Lees hier verder

2302, 2015

Pijn door castratie litteken

February 23rd, 2015|

Veel ruinen hebben last van het castratie litteken. ‘Dergelijke paarden kunnen ondermeer last van het bekken of de lage onderrug hebben’ aldus Mariëlle Kamphorst in Paardvisie.
Ook in mijn praktijk kom ik deze paarden veel tegen, cranio sacraal therapie werkt goed om het littekenweefsel zachter en meegevend te maken.

Lees hier het hele artikel: Pijn door Castratie Litteken

Go to Top