Gifted is 1,5 jaar geleden geopereerd aan cornage. Toen ik hem daarna terug kreeg op stal stond hij dus hevig met zijn hoofd te schudden net alsof hij steeds in zijn neus geprikt werd. Daarvoor had hij dus nog nooit met zijn hoofd geschud. Eerst deed hij het dus alleen op stal en aan de hand met stappen in de bak of als hij in de wei of paddock had gestaan, maar het was dan maar even en dan was het weer weg. Tot begin van dit jaar werd het dus steeds erger, hij deed het veel op stal en ook als hij in de molen stond of buiten in de wei liep maar nu ging het dus niet meer weg. Daarna begon hij het ook onder het zadel te doen en zo erg dat ik gewoon niet meer kon rijden, hij sloeg met zijn hoofd op en neer net alsof er een hele zwerm vliegen op zijn neus zat of dat hij constant geprikt werd.
Toen ben ik gaan googlen en kwam ik Joey tegen. Door de cranio behandelingen en combinatie met ander voer kon ik al binnen een paar weken heel veel verandering zien, hij schudde amper meer met zijn hoofd en ik kon eindelijk weer aan rijden gaan denken. Ook is hij door de behandelingen veel losser in zijn lichaam geworden. Uiteindelijk heeft het dus zo goed geholpen dat het schudden gewoon helemaal weg is gegaan dus ik ben echt super blij, want ik was eerst ook bang dat er aan headshaking niks meer te doen was.

Lisanne der Nederlanden