Bambi is een pleasure gefokte Quarter wat betekent dat ze heel makkelijk zeer langzaam kan joggen en galopperen. Dit doet ze van nature al. Maar daarmee krijgt ze hele korte spieren wat uiteindelijk haar beweging natuurlijk niet ten goede komt. Ik train haar dan ook in tempo en ze moet van mij veel bewegen. Toch had ze altijd moeite om haar passen te verruimen en zat er weinig beweging in haar rug. Ook had ze de neiging om haar onderhals er uit te drukken.

Door Joey’s behandelingen is dit alles enorm verbeterd, ze kan veel ruimer draven, krijgt een mooie bovenlijn en is veel soepeler in haar lijf geworden. Het is bijzonder om te zien wat voor impact de behandeling heeft als ze bezig is. Het is zo duidelijk dat het heel veel voor haar deed; van drukker worden en zelfs een klein bokje tot volledige ontspanning en in slaap vallen. Ook haar ‘gezicht’ is veranderd, ze heeft een heel ontspannen uitdrukking gekregen.

Ik kan het echt iedereen aanraden, ook als je maar kleine ‘problemen’ hebt of je paard eens wil laten nakijken. We vragen tenslotte veel van onze paarden en lichamelijk moeten ze gewoon in orde zijn om aan onze vraag te kunnen voldoen.

Deze post is ook beschikbaar in: Engels