Mijn paard heet Wolkendans en is een ruin van 9 jaar oud. Wolkendans had al een aantal jaren last van onregelmatigheid aan de achterbenen, waarvan ik zijn draadbeen de schuld gaf, ook was hij echt overal bang voor en altijd gespannen. In mei 2011 kreeg ik heel lage punten in een proef en de jury zei dat hij echt onregelmatig was en dat ik hem beter kon laten nakijken door een dierenarts. Ik heb toen met mijn instructeur overlegd omdat de onregelmatigheid niet altijd zichtbaar even erg was en heb er eerst een osteopaat bijgehaald, maar die kon het probleem niet vinden.

Ik heb toen in juni een masseur er bijgehaald en die vond een gevoelige plek in zijn linker achterbeen (draadbeen zit rechts). Na 2 behandelingen werd de onregelmatigheid een stuk minder en het paard veel losser, de punten in de proef schoten omhoog en kreeg een veel liever paard. Ik kon mezelf wel voor de kop slaan dat ik hem al die tijd met pijn had laten lopen, ik maar denken dat ik gewoon geen makkelijk paard had. Ik heb Wolkendans nog twee keer laten behandelen, maar de onregelmatigheid bleef.

Ik heb toen via mijn instructeur het e-mailadres van Joey gekregen, want zijn paarden waren ook heel erg van de behandelingen opgeknapt. De eerste keer was ik een beetje sceptisch over de behandeling, maar op de voor en na foto was er duidelijk verschil in zijn lijf te zien. Na 3 a 4 behandelingen begon Wolkendans echt te veranderen in zijn lijf en viel ook heel wat kilo’s af (wat ook echt nodig was), hij begon makkelijker te bewegen en werd veel makkelijker in de omgang. De laatste3 wedstrijden geen commentaar gehad over onregelmatigheid en de laatste wedstrijd had ik 2 winstpunten in het L2, 183 en 187 (met zelfs een 8 voor het wijken), ben erg blij met het resultaat.

Wolkendans heeft nu 7 behandelingen gehad en de onregelmatigheid blijft weg, ook is hij veel minder bang en rustiger in zijn hoofd. Ook heb ik van Joey heel wat nuttige tips gekregen en kan je haar altijd mailen als er wat is of als je een vraag hebt, wat ik heel fijn vind. Wolkendans is echt van een gespannen en vervelend paard naar een blij en fijn paard gegaan. Ik kan dus zeker cranio aanbevelen.

Deze post is ook beschikbaar in: Engels