Mijn Haflinger Flint was eigenlijk voorbestemd om dekhengst te worden, net als zijn vader (Nordsee) tot hij een kaakontsteking kreeg, als gevolg van twee afgebroken kiezen. Uiteindelijk is het met zijn kiezen goed gekomen, dwz ze zijn getrokken. Flint heeft daar tot op de dag van vandaag een gat in zijn gebit, waardoor hij vaker dan andere paarden een tandartsbehandeling nodig heeft. 


Een paar maanden nadat Flint verhuisd was naar Drenthe begon hij met schudden. Dat was rond de jaarwisseling. Eerst was het nog vrij mild, maar halverwege maart was het zo erg dat rijden niet meer kon. Ik had simpelweg geen stuur meer, omdat Flint alleen maar bezig was met zijn hoofd; hij knikte kort en hevig en stampte er zelfs bij met zijn voorbenen, zo geagiteerd was hij. Eigenlijk alle klassieke symptomen van een pollenallergie, ware het niet dat hij al in januari begon met schudden. 
We hebben natuurlijk van alles geprobeerd en uitgesloten op zoek naar de oorzaak (waaronder gebit, bit, zadel, uv-overgevoeligheid, oorontsteking) maar het haalde allemaal niets uit.

Na een eindeloze zoektocht op het net vond ik toen Joey’s naam. Ik bezocht haar site en besloot, vooral vanwege haar specialisatie in het kaakgewricht, een afspraak met haar te maken. Gezien de voorgeschiedenis die Flint heeft met zijn kaak gingen er bij het lezen van Joey’s site een hoop bellen rinkelen bij mij en ik had goede hoop dat zij iets voor Flint kon betekenen. 
En die hoop bleek gegrond! Flint gaat als een tierelier! Het schudden is nagenoeg weg en sinds de cranio-behandelingen nooit meer zo heftig teruggekomen. Hij beweegt zich steeds makkelijker door zijn lijf en houdt zijn hals en hoofd niet meer zo hoog en gespannen als hij eerder wel kon doen. Tijdens het werk zoekt hij zelf vanuit de ontspanning de nageeflijkheid op en gebruikt zijn achterhand veel beter.

Toch zijn er nog steeds blokkades, vooral achter zijn oren. Wanneer Joey daar behandelt, reageert hij altijd vrij heftig en probeert in eerste instantie zich aan de behandeling te onttrekken, om dan vervolgens een soort van ‘door de blokkade heen te zakken’ en bijna in slaap te vallen! Flint reageerde gelukkig goed op de cranio sacraal behandelingen en na vijf sessies verspreid over een half jaar rijdt hij weer samen met Judith door de weilanden en bossen waar ze vorig jaar niet eens in de buurt konden komen.

Deze post is ook beschikbaar in: Engels